Monday, January 12, 2015

Summarize!

Assalamualaikum.

Maaf blogger! Saya sangat tidak beristiqamah untuk menaip-naip entry tahun ni.
Ok lah.Sikit update tentang kehidupan kami buat masa sekarang

Alhamdulillah,pertama sekali on this february InsyaAllah kami akan mulai kehidupan kami di General Hospital Hasan Sadikin di Bandung, Indonesia. Jerih perih kami selama 3 tahun setengah di kampus UNPAD Jatinangor (sebuah daerah di Bandung) membuahkan hasil dan buktinya kami berjaya ke Co-Ass atau co-assistant di hospital tersebut.
Banyak yang telah kami lalui sepanjang3 tahun lebih tu.Tapi tu lah, sabar yang penting dan percayalah sesiapa yang sabar akan dibalas dengan baik :)

Itu point pertama, saya ucapkan tahniah dan good luck kepada sahabat2 handai yang berjaya melepasi halangan pertama dalam kehidupan untuk menjadi seorang doktor yang berjaya.Amin. :)

Point yang kedua..
Alhamdulillah juga sebab dah settle jurnal yang selama ini memeningkan kepala untuk pikiaq macam-macam especially study method (bagi saya itu paling susah...hehe) yaaaa,begitulah. dan siap pun akhirnya.Alhamdulilahhh.Sekarang tinggal publish di Althea.Kalau nak cari jurnal kami nanti silakan cari di laman sesawang Althea k guys! hukss, aku promosi nih..
Sekian.

Point yang ketiga.
saya and da gengs dah nak pindah bandung.weee..Duduk sibuk sibuk kemas bilik seminggu nih.Ahh, rancangannya nak balik malaysia, kalau tak jadi balik malaysia pun nak pergi Bali.hehe, tp apakan daya, tak de masa dan kesempatan untuk bertemu mak dan ayah di sana dan bersuka ria dengan kawan.Mungkin ada hikmah dari Allah.
HUrm, kosan atau bilik sewa kat bandung tu memang sangat mahal dari kosan kat Jatinangor sekarang ni.
Sekarang ni Rp 7,500,000/ setahun tak tambah internet dan laundry.
Mungkin ada junior yang nak cari kosan yang agak murah lepas ni boleh surver kat sini
Alamat Pondok Rahayu, Ciseke Kecil :)

Next kat Bandung nanti bilik saya berharga Rp1,650,000/bulan.
Semua ada kecuali laundry.So maybe lepas ni saya akan beli mesin basuh yang murah untuk basuh baju sendiri. sebab saya pasti laundry di Bandung tak semurah di Jatinangor :(
Lepas saya kira-kira hope lah dapat menjimatkan kos dengan share harga mesin basuh dengan kawan2 di kosan tu.gituuu

Ok.that's all yang dah saya alami selama 4th year sejak entry yang sebelum ni.
mohon maaf atas segala kekhilafan dan keterlanjuran kata.

Maybe boleh kasi tahu jadual kami sebelum Co-Ass february nanti kat sini

12-13 Jan:packing untuk pindah
14 Jan : Workshop untuk publish journal and the Fly balik Malaysia kejap :D
15-20 : Happy at home!
21-29 Jan : Pre-CoAss (katanya da sesi pengenalan dari setiap department! fuh~ Mesti letih
30 Jan : Pindah barang besar besaran Jatinangor>Bandung
3 Feb : WIsuda a.k.a Convo

XOXO D
Anneyong!
Wassalam